ssk hizmet dökümü

24 Mayıs 2014 Cumartesi

II. Mehmed

II. Mehmed veya Fatih Sultan Mehmed, (Osmanlı Türkçesi: محمد بن مراد خان, Meḥemmed b. Murād Ḫān) (30 Mart 1432[1] – 3 Mayıs 1481[2]) yedinci Osmanlı padişahı. Divan edebiyatında Avnî mahlasını kullanmıştır. Sultan II. Murad ve Hüma Hatun’un oğludur. İstanbul'u fethetmesinden sonra Ebû ʾl-Feth (‏ابو الفتح, Fethin Babası) ve daha sonraki asırlarda[3] Fâtih (‏فاتح) lakabıyla anılmıştır. Ayrıca döneminde Avrupa'da Büyük Türk (Grand Turco) olarak da zikredilmiştir.[4][5] İstanbul'un fethi, Orta Çağ’ın sonu Yeni Çağ'ın başlangıcı olmuştur.[6] Bundan dolayı Fatih, "çağ açan hükümdar" olarak da tanınır. İstanbul'un fethinden sonra Kayser-i Rum (‏قیصر روم, Roma İmparatoru[7]) unvanını da kullanmaya başlamıştır. İstanbul'un fethiyle 1000 yıllık Doğu Roma (Bizans) İmparatorluğu son bulmuştur. Fatih, çıkardığı yasalarla devleti önemli ölçüde yeniden biçimlendirmiştir.

15 Mayıs 2014 Perşembe

Maxi Rodríguez

Maximiliano Rubén Rodríguez (d. 2 Ocak 1981, Rosario), Arjantinli futbolcu. Orta sahada kanatlarda görev yapmaktadır. Arjantin ve İtalya vatandaşıdır. Newell's Old Boys takımının formasını giymektedir.

Kulüp Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Maxi Rodriguez, gençlik kurulumu olan Newell's Old Boys kulübünden Arjantin Futbol Ligi aracılığıyla geldi ve üç sezondur kulüp için oynamaktadır. 2002 yılında Espanyol takımına transfer olmuştur. İlk lig maçına 2 Eylül 2002'de, Real Madrid karşısında çıkmıştır. Espanyol ile oynamış olduğu son sezonunda 37 lig maçında 15 gol kaydetmiştir. Şu anda takım kaptanı olan Rodriguez, 2005-06 sezonu başında 7 milyon € karşılığında Atlético Madrid'e gelmiştir.
Arjantin Milli Futbol Takımı'nın 2006 FIFA Dünya Kupası kadrosunda yer alan Maxi Rodriguez, turnuva boyunca 3 gol attı. BunlardanMeksika Milli Futbol Takımı'na karşı uzatma dakikalarında attığı muhteşem gol ile takımını çeyrek finale taşımıştır.
14 Ocak 2010 tarihinde Liverpool'a transfer olmuştur. Liverpool'da 17 numarayı giymiştir.

12 Mayıs 2014 Pazartesi

Chilwa Gölü

Chilwa Gölü, (Shirwa Gölü olarak da bilinir, Portekizce: Chirua), Malavi'nin güneydoğu kesiminde göl.
Batıda Shire Platosu ile doğuda Mozambik sınırı arasındaki çöküntü bölgesinde yer alır. Kuzeydoğuda Mulanje Dağlarının eteklerinden başlayarak Mozambik sınırı, Chiuta Gölünden geçerek Mozambik'teki Lugenda Vadisine kadar uzanır. Chilwa havza-ovası, Chisi Adası ve Mpyupyu Tepesi gibi birkaç tepe oluşumuyla bölünmüştür. Gölün küçülmesi sonucunda beş basamaklı bir taraça ortaya çıkmıştır.
Önceleri bütün çöküntü alanını dolduran gölün su düzeyi son zamanlarda alçalmıştır. Göl, Nisan 1859'da David Livingstone buraya ulaştığında çok daha geniş ve 9 m daha derindi. Bugün en derin yeri 3 m olan gölün 2,600 km²'lik alanının yarısı bataklıklar ve karışıksavan bitkileriyle kaplıdır. Göl, Batı Mulanje Dağları, Chilwa-Phalombe Ovası, Zomba ve Chikala dağları için içe dönük bir akaçlama sistemi oluşturur. Göle akan bütün nehirlerin (Sombani, Palombe ve Likangala) kaynağı süreklidir; ama aşağı havzalarındaki göl kumu ve mil tabakalarını geçerken oluşan sızıntı ve buharlaşma yüzünden hepsi akış süresince kurur. Gölün düzeyi mevsimlere göre 60–90 cm arasında değişir. Sudaki tuz oranı bataklık kıyılardan uzaklaşıldıkça artar. Kurak mevsimde göl kıyılarında pirinç ekimi yapılır. Ticarete yönelik balıkçılık da önemlidir.